Texas Hold'Em - Strategi Berkesan Untuk Pemula

Texas Hold’Em – Strategi Berkesan Untuk Pemula

Texas Hold’Em – Strategi Berkesan Untuk Pemula. Anda boleh bermain Perjudian Poker untuk keseronokan dan juga untuk membuat wang. Jika anda bermain dengan rakan anda untuk berseronok, maka anda boleh menggunakan peluang ini untuk mempelajari strategi tahan baharu. Anda tidak akan takut kehilangan apa-apa supaya anda boleh belajar dan melaksanakan strategi baharu. 

Apabila anda memulakan permainan, anda akan bermula pada had yang rendah secara amnya. Jadi pada masa ini, anda memerlukan strategi asas yang akan mengalahkan permainan. Dengan masa, anda akan dapat mengumpul stok dan anda juga perlu memperbaiki strategi anda. Tetapi sebagai permulaan, sentiasa gunakan strategi ini. Anda harus ingat bahawa lebih mudah untuk mengalahkan permainan di had tengah daripada pada had rendah. Jadi semasa anda telah menetapkan had kepada rendah, anda perlu lebih berhati-hati dengan strategi. Selain itu, strategi yang merupakan formula kejayaan pada had yang lebih tinggi tidak akan membantu anda apabila anda berada pada had yang rendah. Ini akan mengakibatkan kerugian. Jadi apa pun had anda, gunakan strategi Pokertime yang berbeza mengikut had tersebut.

Baca juga: Ketahui Cara Bermain Poker Menggunakan Alat Perisian Poker

Membahagikan tangan ke dalam kategori akan membantu anda memahami strategi yang berbeza dengan mudah. Biasanya anda harus mengkategorikan tangan kepada tiga iaitu cabutan, Paris besar dan tangan memerah susu. Pasangan teratas atau katakan lebih pasangan bermakna anda mempunyai ‘Paris besar’. Apabila anda mempunyai tangan ini, anda akan dapat membuat ia sangat mahal untuk orang lain menarik keluar. Ini kerana anda mempunyai

tangan yang sangat kuat dan anda berada dalam posisi bertahan yang hebat. Perkara yang perlu anda ingat ialah tangan Paris yang besar adalah paling berkesan apabila bilangan lawan tidak tinggi. Jika lawan lebih sedikit dalam jumlah, maka anda akan mempunyai peluang besar untuk memenangi permainan dengan tangan ini. 

Begitu juga dua jenis tangan yang lain memerlukan strategi yang berbeza. Sebagai contoh cabutan bermakna anda tidak mempunyai tangan yang terbaik dan anda memerlukan kad untuk memperbaiki keadaan anda. Dengan tangan jenis ini, anda sepatutnya mahu mempunyai lebih banyak lawan kerana ia akan meningkatkan peluang pukulan yang jarang berlaku. 

Jadi apa sahaja jenis tangan yang anda miliki, anda perlu mempunyai strategi yang pasti dan untuk setiap tangan, strategi anda akan bergantung kepada bilangan lawan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *