Strategi Poker Biasa

Strategi Poker Biasa

Strategi Poker Biasa . Terdapat beberapa strategi poker yang wujud di luar sana yang mungkin anda minati. Strategi ini terdiri daripada permainan poker umum kepada strategi khusus untuk satu permainan tertentu. Jika anda seorang pemain yang gemar satu jenis poker tertentu, maka adalah sangat dinasihatkan untuk mencari strategi khusus yang berkaitan dengan permainan itu khususnya. Walau bagaimanapun, masih terdapat beberapa permainan, petua dan helah berbeza yang boleh anda gunakan dalam mana-mana permainan untuk membantu memberi anda kelebihan, termasuk dua strategi biasa ini khususnya: 

Kenaikan Cek 

Salah satu strategi yang paling biasa dan berguna untuk digunakan oleh pemain dalam mana-mana permainan untuk cuba menarik cip tambahan ke dalam pot ialah “kenaikan semak.” Ini adalah corak permainan yang bermula apabila pemain dalam kedudukan awal dengan tangan yang kuat memeriksa daripada menaikkan pot untuk cuba menarik keluar beberapa pemain lain yang datang kemudian dalam pusingan. Dengan cara ini, pemain yang melakukan kenaikan awal terpikat untuk mempercayai bahawa pemain terdahulu yang mempunyai tangan yang kuat mungkin sebenarnya mempunyai tangan yang lemah kerana cek mereka pada awal pusingan. Oleh itu, mereka akan cuba mengetuk pemain itu dan mengambil periuk serta-merta dan bukannya menghadapi risiko kehilangannya pada penghujung permainan. 

Apabila permainan kembali kepada mereka, pemain yang pada mulanya menyemak kemudiannya akan memanggil atau menaikkan semula pemain lain, memastikan permainan berjalan sambil cuba mengeluarkan lebih banyak wang daripada pihak lawan. Ini berfungsi dengan baik terhadap pemain yang lebih

baru, kerana orang jarang mahu berundur selepas mereka membuat sedikit pelaburan ke dalam pot dan oleh itu mungkin kekal setia hingga akhir permainan, walaupun ia bermakna mengambil kerugian yang besar di pihak mereka .

Baca juga: 7 Petua Poker untuk Membantu Anda Memenangi Wang di Meja

The Bluff 

Ramai orang yang sudah biasa dengan poker mengetahui tentang gertakan percubaan untuk membuat semua pemain lain di meja berfikir anda mempunyai tangan yang kuat dan oleh itu menyerahkan periuk kepada anda namun hanya sedikit orang yang tahu cara menggunakannya dengan berkesan. Selalunya, pemain terlalu menipu dan ditemui serta dipanggil setiap kali mereka cuba berbuat demikian, atau mereka hanya menipu pada masa yang salah, merosakkan strategi mereka sepenuhnya. 

Jika anda melihat gertakan di meja poker, ingat beberapa garis panduan asas sebelum cuba melakukannya. Iaitu, jangan cuba dan menipu mana-mana periuk besar; kemungkinan besar daya tarikan semua wang dalam pot besar akan menjadi terlalu banyak untuk sesetengah pemain lain dan gertakan anda akan dipanggil, membawa anda dalam masalah besar dengan cepat. Sebaliknya, cuba dan gertak hanya pada tangan yang lebih kecil, terutamanya pada awal permainan. Ini boleh membantu anda menyediakan timbunan cip yang lebih baik dalam permainan awal untuk permainan pertengahan hingga lewat permainan yang lebih besar. Di samping itu, pusingan awal, di mana periuk biasanya kecil dan orang yang lebih ketat dengan wang mereka lebih cenderung untuk memihak kepada anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published.