Petua Pemula Untuk Texas Holdem

Petua Pemula Untuk Texas Holdem

Terdapat banyak artikel strategi yang mendalam tentang cara untuk meningkatkan permainan Texas Holdem anda, tetapi jika anda sangat baru dalam permainan ini, teori tentang kemungkinan tersirat terbalik dari kedudukan lewat akan tidak bermakna kepada anda. Untuk membantu anda membina asas yang kukuh untuk bermain poker yang lebih baik tanpa membebankan anda, berikut ialah lima petua paling asas untuk bermain Holdem dengan baik. 

Mempunyai Pelan Permainan Setiap Tangan: 

Malah sebelum anda melihat kegagalan itu, anda harus mempunyai idea tentang apa yang anda rasa mampu dilakukan oleh tangan anda. Cuba tentukan dalam keadaan apa, jika ada, tangan yang anda miliki akan cemerlang, kemudian nilai jika anda berada dalam salah satu situasi tersebut. Walaupun setiap permainan mesti ditimbang pada masa anda akan melakukannya, mengetahui terlebih dahulu keadaan yang anda ingin lihat boleh membantu anda membuat keputusan yang baik dan bersedia untuk apa sahaja. 

Jika anda ingin bermain poker dengan menguntungkan, anda perlu membuat satu siri permainan yang difikirkan dengan baik dan tidak membuat keputusan pantas di bawah tekanan. 

Kad komuniti yang didedahkan sebagai tangan berjalan benar-benar mengubah tangan yang baik. Anda mungkin mempunyai tangan yang terbaik pada kegagalan dan tangan yang kalah pada giliran. Pastikan anda bersedia untuk melepaskan tangan sekiranya kad komuniti tidak memihak kepada anda. Ace poket harus dimainkan secara agresif sebelum gagal, tetapi jika terdapat empat

kad sut yang sama ditunjukkan dan ace yang anda pegang bukan saman itu, ia pasti tidak berbaloi untuk diteruskan. Anda mesti mengenal pasti bila tangan anda perlu dilepaskan dan bersedia untuk melepaskannya apabila tiba masanya. 

Bermain secara Agresif: 

Terdapat dua cara untuk memenangi mana-mana tangan dalam poker, sama ada memenangi pertarungan selepas sungai, atau memaksa semua lawan untuk melipat. Jika anda hanya menelefon atau melipat diri sendiri, tetapi tidak pernah bertaruh atau menaikkan, maka anda mengehadkan pilihan anda dengan teruk, jadi anda mesti belajar untuk selesa dengan pertaruhan jika anda akan menang jangka panjang. 

Anda tidak sepatutnya bertaruh setiap peluang yang anda dapat, majoriti tangan kehilangan tangan, tetapi jika anda mempunyai tangan yang baik, anda perlu membuat keuntungan yang cukup dengannya untuk menampung kerugian anda dari tangan lain. Tidak cukup untuk menang dengan tangan yang baik, anda perlu menang dengan tangan yang baik dan memaksimumkan keuntungan anda dengan tangan yang hebat sambil meminimumkan kekalahan anda dengan tangan yang miskin. 

Jangan condongkan diri: 

Tidak dapat dielakkan bahawa kadangkala, orang yang tidak mempunyai sebab untuk bermain tangan yang buruk akan bertuah dan menewaskan anda apabila anda telah menguasai mereka sejak awal. Perkara yang penting ialah untuk mengetahui bahawa anda memainkan tangan anda dengan betul dan bahawa dalam jangka masa panjang, pemain “hanyir” yang bermain terlalu longgar dan

tidak boleh melepaskan tangan, anda akan menang lebih kerap dalam situasi itu daripada anda kalah . Jika anda membiarkan rentak yang buruk mengganggu anda, anda akan membalas dendam dan ingin mendapatkan kembali wang anda, dan selalunya ini akan membuatkan anda bermain lebih longgar dan anda akan kehilangan lebih banyak cip.

Leave a Comment

Your email address will not be published.