Petua Kejohanan Texas Holdem - The Bluff

Petua Kejohanan Texas Holdem – The Bluff

Petua Kejohanan Texas Holdem – The Bluff. Pertimbangan paling penting apabila menggunakan gertakan dalam kejohanan Texas holdem adalah untuk memastikan anda melakukannya pada masa yang betul, atas sebab yang betul, dan dengan harga yang betul. Kegagalan untuk mengikuti strategi Permainan Poker terbaik apabila gertakan boleh mengakibatkan bencana kepada timbunan cip poker anda. 

Masa Yang Tepat 

Texas hold em poker tanpa had, terutamanya kejohanan poker dalam talian, masa adalah sangat penting. Pembohongan anda mesti dilaksanakan dengan penuh berhati-hati untuk melindungi anda daripada kalah dan cepat dikenali sebagai pemalsu. Jika orang lain di meja menyaksikan gertakan anda, terdapat peluang yang sangat baik bahawa apabila anda mempunyai tangan yang baik, mereka mungkin memanggil anda ke bawah, mempercayai anda menipu sekali lagi dan mungkin menghisap anda di River. 

Oleh itu, gertakan mungkin akan berfungsi apabila anda mempunyai kedudukan yang betul tanpa had Texas hold em Perjudian Poker, biasanya terakhir untuk bertindak. Jika papan itu boleh dikatakan kosong, tanpa cabutan dan tindakan itu disemak kepada anda, ini adalah masa yang baik untuk melakukan gertakan. Walau bagaimanapun, anda mesti memastikan bahawa pemain di tangan tidak cenderung untuk memerangkap! Jika seorang pemain dikenali sebagai penjebak atau pemungut cek, anda mungkin perlu menunggu untuk bergerak.

Baca juga: Pengurusan Wang Poker Profesional

Sebab yang Betul

Sebab yang betul untuk menipu dalam kejohanan Texas holdem adalah penting. Adakah anda menipu hanya kerana semua orang menyemak kepada anda, atau adakah anda menipu kerana anda tahu lawan anda akan berlipat? Memilih untuk menipu apabila terdapat stesen panggilan di tangan mungkin berbahaya. 

Pastikan sebab anda menipu sama ada dalam kejohanan poker dalam talian atau permainan poker langsung adalah kerana anda tahu lawan anda akan berlipat. Simpan nota mental atau nota langsung dalam kejohanan poker dalam talian tentang siapa stesen panggilan dan siapa pemain kuat yang akan menjadi taruhan. Mempunyai sedikit maklumat tentang lawan anda boleh membantu anda memenangi banyak periuk dan membawa anda lebih mendalam dalam kejohanan Texas holdem anda. 

Harga yang Tepat 

Tiada had Texas hold em poker adalah tentang mendapatkan harga yang betul. Ingat bahawa permainan ini adalah mengenai melabur cip anda untuk memenangi lebih banyak cip dan mendapatkan pulangan pelaburan (ROI) yang sepatutnya. Kejohanan Texas holdem amat bergantung pada ROI anda dan strategi harga yang betul. 

Jika gertakan anda akan menyebabkan terlalu banyak cip anda berisiko, anda perlu mempertimbangkan semula jika masa ini adalah masa yang sesuai untuk anda bergerak. Di samping itu, dalam kejohanan poker dalam talian dan juga permainan wang tunai, ramai pemain yang lebih lemah dengan susunan pendek cenderung untuk memanggil dengan harapan untuk menarik diri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *