Pengurusan Bankroll Untuk Pemula Poker

Pengurusan Bankroll Untuk Pemula Poker

Pengurusan Bankroll Untuk Pemula Poker . Sebab nombor satu pemain poker baru gagal adalah pengurusan bankroll yang buruk. Memahami cara untuk memulakan, menyelenggara dan membina bankroll anda adalah kunci untuk membuat lebih banyak wang dan bergerak ke atas melalui had. Bankroll anda ialah jumlah wang yang anda ada dalam talian serta sebarang wang yang anda sanggup letakkan dalam talian. Bagi mereka yang melihat poker sebagai hobi atau untuk hiburan adalah penting untuk hanya bermain dengan apa yang anda mampu untuk kalah. Jika anda ingin bermain secara profesional anda harus sentiasa mempunyai sekurang-kurangnya 6 bulan perbelanjaan hidup yang tidak boleh digunakan untuk poker. 

Memulakan roll dalam talian adalah mudah; untuk bermain dengan wang sebenar di tapak dalam talian anda perlu mendepositkan dana menggunakan kaedah seperti pindahan kawat, kad kredit atau e-dompet. Semua tapak dalam talian menawarkan pelbagai pilihan dan mempunyai sokongan pelanggan sekiranya anda menghadapi sebarang masalah semasa membuat dan membiayai akaun anda. Ini adalah yang pertama dalam banyak langkah kritikal untuk membina bankroll kerana pada ketika ini anda akan diberi peluang untuk menjadi layak untuk bonus deposit kali pertama. Sebagai contoh, jika anda menggunakan kod bonus di beberapa tapak, anda akan memperoleh bonus padanan 100% sehingga $600 pada deposit pertama anda dengan tapak tersebut. Bonus deposit ini boleh membuat atau memecahkan roll untuk pemula. 

Sebaik sahaja anda mempunyai wang tunai, sama ada $100 atau $10,000, anda mesti mengambil langkah berjaga-jaga tertentu untuk mengelakkan akaun anda dimusnahkan. Bergantung pada permainan yang anda mainkan (permainan tunai, SNG, kejohanan, dan lain-lain) anda harus berusaha untuk mengekalkan bilangan pembelian minimum untuk setiap peringkat. Jika anda

bergolek jatuh di bawah ambang ini, anda harus beralih ke pancang yang lebih kecil. Sebagai contoh, dalam permainan wang tunai, pemain harus sentiasa mempunyai 15 pembelian masuk untuk tahap tertentu mereka. Ini bermakna pemain dengan $200 roll mempunyai wang yang mencukupi untuk bermain $.05/$.10 blinds ($10 buy-in) tetapi tidak cukup untuk bermain $.10/$.20 blinds ($20 buy-in). Pemain ini harus menunggu sehingga mereka mempunyai sekurang-kurangnya $300, jika tidak lebih, untuk bermain tahap belian $20.

Leave a Comment

Your email address will not be published.