Nasihat Pengurusan Bankroll Poker

Nasihat Pengurusan Bankroll Poker. Setiap pemain poker menghadapi dilema untuk mengetahui masa untuk meninggalkan meja. Jika anda ingin menjadi pemain poker yang menang, anda mesti tahu bila untuk berhenti. Anda mesti tahu batasan anda dan sedar apabila anda mengalami rekod buruk supaya anda boleh menyelamatkan diri daripada permainan sebelum anda membuat masalah serius pada Bankroll anda. 

Seperti yang saya lihat, jika anda bermain poker yang mantap maka anda tidak perlu berhenti, anda tidak sepatutnya bermain dengan mengatakan “Saya akan berjalan sebaik sahaja saya mendapat $900” atau cuti sakit jika saya kalah 2 dalam buy in. Tidak perlu menetapkan had pada berapa banyak anda boleh menang atau kalah dan menggunakannya untuk menentukan bila anda harus berhenti bermain. Pertama ia mengganggu pendekatan mental anda terhadap permainan dan kedua anda berpotensi meninggalkan banyak wang di atas meja jika anda bermain dalam mana-mana permainan Poker. 

Akan ada masa apabila anda bermain Perjudian Poker Online yang mantap namun lawan anda terus menghisap anda, dalam situasi ini tidak perlu berhenti permainan, anda hanya perlu bersabar dan menunggu. Jadual akan berubah akhirnya dan ketabahan anda akan diberi ganjaran, saya telah kehilangan $1200 dalam satu sesi dan kemudian membeli semula dengan $400 lagi hanya untuk melihat diri saya membuat lebihan $5000. Oleh itu, jika saya telah berjalan selepas saya kehilangan 3 pembelian, saya tidak akan pernah memberi diri saya peluang untuk mengaut keuntungan tambahan tersebut.

Sebaliknya jika anda tidak dapat mengendalikan beberapa rentak buruk secara emosi atau terus condong serta-merta selepas lawan anda terkena flush lariannya di Turn dan River, maka saya syorkan anda berhenti sebelum menghantar Bankroll anda kepada pembersih. Juga jika bankroll anda telah cedera parah dan anda tidak dapat menerima pukulan lagi maka anda harus mempertimbangkan dengan serius untuk berjalan, tidak kira sama ada anda bermain poker yang baik atau tidak, lagipun anda tidak boleh mengawal kad. 

Sekarang jika anda sedang bertuah atau tergesa-gesa dalam Judi Poker, maka permainan ini bagus dan anda membuat wang yang baik, dalam situasi ini anda harus sentiasa terus bermain. Poker mempunyai banyak kaitan dengan keyakinan dan jika anda dalam kemenangan berturut-turut keyakinan anda melonjak melalui bumbung. Anda akan cenderung membuat keputusan yang lebih agresif dapat membaca lawan anda dengan lebih baik, meletakkan lebih banyak perangkap dan menghukum orang kerana melukis. Pada asasnya, anda akan menjalankan jadual.

Baca juga: Mengawal Bankroll Poker Anda

Kekalahan berturut-turut bukan satu-satunya perkara yang akan menjejaskan keadaan mental anda dan mensabotaj permainan anda. Jika anda letih dan memerlukan rehat, anda perlu berhenti bermain. Tidak kira anda menang atau kalah, jika anda mula berasa letih dan mula membuat keputusan yang tidak baik anda harus meninggalkan meja. Setiap kali anda berada di meja poker pastikan anda telah makan dan berjaga-jaga, jika anda letih, anda akan mula membuat keputusan terburu-buru dan memanggil dengan tangan yang lebih kecil. 

Kesimpulannya anda mesti sentiasa membawa permainan ke meja poker, untuk berbuat demikian anda mesti berasa baik, baik dari segi mental dan fizikal dan sentiasa berwaspada. Jika anda mula berasa letih atau terjejas secara emosi dan anda rasa tumpuan anda hilang, jauhi meja dan berehat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *