Lima Rahsia Poker Dalam Talian untuk Menang Mudah

Poker dalam talian mempunyai set permainan dan tipu daya tersendiri untuk membantu anda maju. Apabila ingin mengukuhkan kedudukan anda sendiri di meja, pertimbangkan lima petua yang tidak begitu terkenal untuk meletakkan anda di hadapan: 

1 – Perhatikan timbunan cip purata. Kebanyakan kasino dalam talian yang beroperasi hari ini secara automatik mengira dan memaparkan tindanan cip purata di atas meja, walaupun jika bukan pengiraan mudah boleh dilakukan di pihak anda untuk menjejaki ini dengan kerap (manakala Microsoft Excel atau program serupa boleh membolehkan anda menjejaki ini dan mengemas kini dengan mudah. ia mengikut keperluan). Ini adalah alat yang hebat yang boleh anda gunakan kerana ia boleh membantu anda lebih memahami dan menjangkakan cara pemain akan bertindak balas dalam situasi yang berbeza, umumnya mereka yang susunan cipnya berada di bawah purata bermain dengan lebih agresif dan mereka yang mempunyai susunan cip yang lebih besar bermain lebih defensif untuk melindungi kedudukan mereka dan membantu memastikan kelangsungan hidup mereka ke pusingan akhir. 

2 – Bermain untuk menang. Ini mungkin kelihatan seperti konsep yang agak jelas, tetapi ramai pemain masih menghampiri permainan semasa pertengahan larian dengan objektif untuk bertahan sehingga tamat, walaupun mereka kini sedang down berbanding rakan sebaya mereka. Jika anda mendapati diri anda berada dalam salah satu daripada kedudukan ini jangan menahan diri – tolak diri anda untuk berkuasa dan ambil risiko yang dikira untuk mendapatkan diri anda kembali ke hadapan kerana anda hanya akan mendapati diri anda berada dalam lingkaran ke bawah sebaliknya.

3 – Manfaatkan kelebihan timbunan anda. Ini boleh bermakna banyak perubahan kecil yang berbeza dalam permainan anda bergantung pada situasi tertentu. Contohnya, apabila mendahului dalam cip jangan sekali-kali terpincang ke dalam periuk atau menentang lawan dengan susunan pendek melainkan anda mempunyai tangan yang hebat (kerana mereka berkemungkinan besar akan bermain ketat dan pergi habis-habisan sebaik sahaja mereka berehat). Pada masa yang sama, bermain dengan lebih agresif sebelum kegagalan untuk mencuba dan menumbangkan pemain lain dan tekan sebarang kenaikan yang dilakukan oleh pemegang pertengahan tindanan jika anda mempunyai sekurang-kurangnya tangan yang cukup baik. 

4 – Pukul kuat sebelum rehat. Kebanyakan pemain tidak akan mengambil berat tentang tangan mereka sebelum berehat yang dijadualkan, jadi pukul periuk sekuat yang anda boleh dan cuba tangkap pemain dalam kedudukan yang paling mungkin mereka lipat dan memberi anda kemenangan mudah. Jika dilakukan dengan betul, anda mungkin boleh melepasi beberapa pusingan sebelum rehat dan memberikan diri anda kelebihan yang kuat untuk ke pusingan seterusnya. 

5 – Sentiasa bermain pasangan poket anda. Ini mungkin kelihatan lebih kepada pernyataan yang jelas dan bukannya rahsia utama, tetapi pastikan anda sentiasa bermain dengan teliti jika diuruskan dua pasangan dalam kegagalan (dengan syarat salah satu pasangan itu tidak duduk di atas meja). Ini adalah tangan yang sangat kuat yang mungkin akan menang menentang lawan anda pada kebanyakan masa dalam tetapan dalam talian, jadi manfaatkan sepenuhnya perkara yang anda hadapi dan pukul sekeras-keras dan secepat yang anda boleh – semoga mengalahkan pemain lain dalam proses.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *