Kuasa Timbunan Kecil

Kuasa Timbunan Kecil. Artikel ini ditujukan kepada pemain poker yang berada dalam kejohanan dan untuk satu sebab atau yang lain adalah susunan terkecil di meja. Mungkin anda pernah mengalami beberapa rentak buruk dimana ini berlaku kepada kita semua, tiada kad yang bagus, atau telah bermain beberapa tangan dengan teruk dan telah dihukum oleh dewa Pokertime dengan sewajarnya. 

Bagaimanapun, katakan bidai berada pada 100/200 dan anda mungkin mempunyai kira-kira 800 cip daripada 1,500 yang anda mulakan. Terdapat enam pemain yang tinggal di meja dan tirai nampaknya datang dengan cepat. Rasanya agak suram, bukan? 

Dalam kejohanan yang saya mainkan, saya melihat ramai pemain dalam situasi ini pada dasarnya hanya berputus asa. Mereka seolah-olah berfikir bahawa tidak ada gunanya walaupun cuba keluar dari situasi ini dan hanya memanggil apa-apa. Mereka kemudian menyerahkan kad sampah dan pasti mereka mendapat kot mereka. Pemain akan keluar. 

Ada cara lain kawan-kawan Perjudian Poker Online saya. Satu lagi strategi yang mungkin tidak berkesan sepanjang masa tetapi sekurang-kurangnya memberi anda peluang berjuang untuk kembali. Dan jika tidak, sekurang-kurangnya anda pergi berjuang. 

Dalam situasi di atas, tunggu sehingga anda mendapat permulaan yang cukup baik dan kemudian hanya tolak semua masuk. Semestinya yang mudah adalah jika anda bertuah untuk mendapat A-A atau K-K dan sebagainya. Tetapi kad

seperti A-anything, K-anything, mana-mana pasangan poket dan penyambung yang sesuai memberi anda peluang bertarung.

Baca juga: Kekalkan Fokus di Meja Poker

Strateginya ialah lawan anda tidak mahu mempertaruhkan cip mereka terhadap pertaruhan besar anda. Jika mereka membuat panggilan maka sekurang-kurangnya anda mempunyai kad langsung untuk menentang mereka. Jika mereka menyerahkan A-A maka itu hanya nasib malang anda. Sertai kelab dan teruskan perlawanan seterusnya. 

Terdapat sedikit kehalusan untuk strategi ini dan itu adalah masa. Jika bidai hampir bulat kepada anda sekali lagi, maka anda perlu menggunakan apa sahaja. Tetapi jika anda menggunakan butang, maka anda mempunyai sekurang-kurangnya beberapa peluang untuk melipat dan berharap tangan anda seterusnya lebih baik.

Leave a Comment

Your email address will not be published.