Kesilapan Biasa Poker Newbies

Kesilapan Biasa Poker Newbies

Kesilapan Biasa Poker Newbies. Poker adalah perniagaan yang serius. Ia adalah permainan yang memerlukan tumpuan dan kemahiran. Tiada siapa yang menang poker hanya dengan nasib. Ia memerlukan lebih daripada itu untuk berjaya. 

Walaupun fakta itu, permainan poker seperti Texas Hold’em masih mendapat populariti. Sebenarnya, sesetengah orang telah berhenti kerja dan mengambil poker sebagai mata pencarian utama mereka. Inilah sebab mengapa semakin ramai orang menyertai komuniti poker. Pemula Pokertime boleh didapati di banyak tapak poker dalam talian dan pemula ini, tanpa pendidikan yang betul, membuat kesilapan yang sama berulang kali. Jika anda salah seorang daripada mereka, baca dan temui lima kesilapan biasa yang harus dielakkan oleh pemula seperti anda pada setiap masa. 

  1. Main terlalu banyak tangan sebelum flop. Ini boleh menjadi kesilapan paling teruk yang boleh dilakukan oleh mana-mana rookie. Bilakah ini berlaku? Biasanya, ia berlaku apabila pemain membiasakan diri dengan peraturan permainan dan kemudian menjadi tidak sabar. Apa yang berlaku ialah akhirnya, mereka bermain terlalu banyak tangan kemudian melipat terlalu lewat dalam permainan. Sudah tentu, ini bukan langkah terbaik. Poker pastinya banyak apabila anda berada di tangan. Cuma malangnya anda tidak boleh bermain setiap tangan permulaan jika anda mahu memenangi pot. 
  2. Menggertak terlalu banyak. Ini adalah satu lagi kesilapan yang biasa dilakukan oleh pemula. Ini juga sangat kritikal. Anda tidak boleh menipu bila-bila masa anda mahu. Anda perlu memilih dan memilih masa yang sesuai untuk menipu. Tanya pemain poker pakar dan mereka akan memberitahu anda

bahawa menggertak adalah bahagian yang sangat kecil dalam permainan tetapi ia sangat penting. Ia boleh menjadi alat yang boleh anda gunakan untuk memukul pot. Pilih gertakan anda dengan bijak dan jangan keterlaluan. Pemain poker texas boyaa indonesia yang telah bermain terlalu lama pasti akan tahu bila bluff anda adalah sahih atau tidak.

Baca juga: 10 Petua Poker untuk Membantu Anda Memenangi Permainan

  1. Bermain lebih daripada wang anda akan dibenarkan. Pengurusan bankroll adalah salah satu aspek yang kebanyakan pemain baru perlu diabaikan dan gagal untuk difahami. Satu kejayaan, walaupun kekurangannya, boleh menjadikan pemula tamak dan bermain pada tahap beli-masuk yang secara relatifnya lebih tinggi daripada permainan yang sepatutnya mereka mainkan. Satu perkara yang perlu diingat ialah apa sahaja boleh berlaku dalam permainan poker kerana ia adalah perjudian. Perkara kedua, risiko sentiasa terlibat jika anda ingin memenangi wang yang besar. Untuk dua sebab ini sahaja, anda perlu belajar cara mengurus wang anda dengan betul supaya anda boleh membuat sandaran tindakan anda untuk kepentingan yang anda mainkan. 
  2. Permainan kedudukan yang buruk. Kedudukan yang baik hanyalah menjangkakan apa yang akan dilakukan oleh lawan anda terlebih dahulu sebelum tiba masa anda untuk bertindak. Perhatikan pertaruhan dan tingkah laku lawan anda dan anda pasti akan membuat keputusan termaklum mengenai perkara yang anda mahu lakukan seterusnya. Peraturan praktikal: bermain lebih banyak tangan permulaan di bahagian akhir permainan dan bermain dengan lebih agresif. 
  3. Tidak memikirkan jangka masa panjang. Poker harus sentiasa dilihat sebagai permainan sepanjang hayat. Anda mungkin bermain tangan yang buruk dari semasa ke semasa tetapi jika anda membuat keputusan yang betul berdasarkan pengalaman permainan anda sebelum ini, anda pasti akan bermain tangan yang lebih baik pada masa akan datang.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *