Kekalkan Fokus di Meja Poker

Kekalkan Fokus di Meja Poker

Kekalkan Fokus di Meja Poker. Tidak ada keraguan tentangnya, sesetengah orang lebih baik dalam Permainan Poker daripada yang lain. Mereka kelihatan menang secara konsisten dan kelihatan sesuka hati. Jadi ini meninggalkan banyak soalan yang berlegar di fikiran. 

Mungkinkah poker hanyalah permainan peluang tanpa kuasa lain untuk dimainkan selain Lady Luck yang berubah-ubah? 

Apakah yang menjadikan pemain poker yang baik menjadi pemain poker yang hebat? 

Adakah terdapat cara di mana saya boleh menjadi pemain poker yang lebih berjaya? 

Jika soalan ini telah menjadi milik anda pada satu masa atau yang lain, maka anda pastinya tidak bersendirian. Berjuta-juta pemain poker rata-rata ingin meningkatkan kemahiran permainan mereka, dan terdapat banyak produk di luar sana yang dijual setiap hari yang menjanjikan untuk menjadikan anda pemain poker yang lebih baik. Pemain poker dan ahli poker membelanjakan wang tunai yang diperolehi setiap hari untuk mempelajari satu rahsia yang akan mengubah mereka menjadi profesional Perjudian Poker dalam masa dua puluh empat jam atau kurang.

Mari kita hadapi, jika kemahiran datang dalam tin dan Lady Luck dalam botol kita semua akan menjadi profesional poker. Malangnya, meningkatkan permainan poker anda tidak semudah membuka tin atau botol, tetapi jangan putus harapan ada sesuatu yang boleh anda lakukan.

Baca juga: Strategi dan Petua untuk Menang Tangan

Masalah utama yang melanda pemain poker ialah kekurangan tumpuan. Fokus adalah kunci yang boleh mengubah pemain poker biasa-biasa menjadi pemain poker yang berjaya. Apabila pemain hilang tumpuan, mereka pasti akan kehilangan permainan kepada seseorang yang telah mengekalkannya. 

Penyebab utama kehilangan tumpuan di meja poker adalah: 

Memfokuskan pada ceramah dan bukannya permainan poker: Bercakap semasa bermain tanpa ragu-ragu adalah tabiat yang paling sukar untuk ditendang, dan merupakan pengguna terbesar perhatian masa poker kami. Sembang masa poker adalah sesuatu yang dijangka, terutamanya dalam kalangan rakan, jadi sukar untuk berhenti tanpa kelihatan kurang ajar. Redakannya dari semasa ke semasa, dan anda akan melihat rentak kemenangan poker anda bertambah baik. 

Memfokuskan pada makanan dan bukannya permainan poker: Makanan adalah penting untuk semua manusia, itu fakta yang kita semua biasa. Walau bagaimanapun, makanan tidak seharusnya menjadi tumpuan anda semasa bermain poker. Daripada mengunyah semasa permainan sebenar, ambil sesuatu untuk dimakan sebelum permainan bermula, dan semasa rehat dalam permainan. Fokus pada makanan meninggalkan lebih fokus untuk poker. 

Memberi tumpuan kepada alkohol dan bukannya pada permainan poker: Sekarang di sinilah saya pasti akan kehilangan sebahagian daripada anda. Jika

anda benar-benar ingin meningkatkan permainan poker anda, tinggalkan minum minuman beralkohol untuk perbualan selepas permainan. Fikiran yang jernih meletakkan taruhan yang lebih bijak dan juga meletakkan anda pada kelebihan berbanding rakan poker anda yang mabuk. 

Memfokuskan pada isu peribadi dan bukannya pada permainan poker: Kita semua mempunyai masalah pada satu masa atau yang lain dalam kehidupan. Membawa mereka ke meja poker tidak membantu sesiapa tetapi lawan anda. Jika anda mempunyai sesuatu yang menekan fikiran anda dan tidak boleh mengetepikannya, maka tinggalkan poker untuk masa yang lain. Ini mungkin kedengaran agak kasar, tetapi itulah kebenarannya.

Leave a Comment

Your email address will not be published.