Emosi Permainan Sit N Go

Beberapa cabaran terbesar yang dihadapi oleh pemain duduk dan pergi semasa membina wang dan mempelajari permainan tidak ada kena mengena sama sekali tentang permainan itu. Ia mempunyai segala-galanya dengan mengawal emosi anda di meja dan tidak membiarkan mereka menyuntik ke dalam membuat keputusan anda. Anda tahu tiada had menahan mereka adalah salah satu permainan yang paling mudah untuk dipelajari, tetapi kerana anda pasti mendapati ia adalah salah satu yang paling sukar untuk membuat keuntungan jangka panjang. 

Saya berkata demikian dengan sedikit kebimbangan kerana benar-benar dengan sedikit latihan dan banyak kawalan emosi sebenarnya mudah untuk membuat keuntungan yang konsisten bermain sit and go kejohanan dalam talian. Hakikatnya ialah, majoriti besar pemain dalam talian kehilangan wang dalam kejohanan duduk dan pergi. Jika anda tidak percaya saya, meja seterusnya anda duduk beratur semua lawan anda pada skop jerung dan lihat sendiri dakwat merah. 

Oleh itu, jika memenangi kejohanan poker duduk dan pergi begitu mudah untuk dipelajari, maka masalah kehilangan wang sememangnya mesti berpunca daripada kekurangan kawalan emosi. 

Ini benar-benar salah satu aspek penting kepada psikologi poker yang dimainkan kerana ia adalah salah satu ujian pertama yang akan anda hadapi semasa bermain dalam talian hari demi hari. Ia pada asasnya memerlukan anda untuk terus bertanya kepada diri sendiri – “Bolehkah saya bersaing dan belajar dalam permainan ini sambil mengawal emosi saya?” Jawapan itu terletak pada

akaun poker anda. Adakah wang tunai anda naik atau turun? Adakah anda memuat semula atau anda menggunakan wang pemain lain? Adakah anda membuat keputusan yang betul di persimpangan kritikal permainan? 

Kekurangan kawalan emosi membawa kepada membuat keputusan yang lemah dan selalunya, kesilapan yang mahal. Tidak mengapa jika anda bertuah. Tidak mengapa jika anda menghisap. Tidak kira jika anda masih menjana pendapatan. Jika anda menekan butang semua itu untuk apa-apa sebab selain daripada strategi taktikal, kesilapan anda akan menjadi lebih jelas dan lebih mahal. 

Kawalan emosi boleh dipelajari dengan pengalaman, perhatian, refleksi, dan keinginan yang membara untuk bertambah baik. Maksud saya adakah anda pernah melihat Gus Hansen kehilangannya di atas meja? Seperti dia, dan kebanyakan pemain profesional lain, anda mesti terlebih dahulu mengenali bagaimana emosi adalah sebahagian daripada permainan anda, dan kemudian belajar menggunakannya untuk kelebihan anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *