Bagaimana untuk Menjadi Pemain Poker

Bagaimana untuk Menjadi Pemain Poker

Bagaimana untuk Menjadi Pemain Poker. Untuk menjadi pakar poker adalah jauh lebih sukar daripada yang kita fikirkan. Memenangi beberapa sesi tidak mencukupi. Anda perlu menang lagi dan lagi supaya anda boleh mengembangkan wang anda walaupun anda mengambil wang daripadanya untuk kos operasi peribadi anda seperti makanan, sewa dan nafkah untuk keluarga. Anda perlu bermain walaupun pada hari-hari apabila anda tidak berasa ingin bermain, dan anda perlu mengawal diri anda dan bermain tahap poker yang sama tidak kira bagaimana kad berjalan atau betapa buruknya perasaan anda. 

Jika anda benar-benar memutuskan untuk menjadi pemain poker profesional, satu siri kajian akan menjadi elemen penting. Anda perlu kerap memperbetulkan semula dan meningkatkan permainan poker anda untuk kekal di hadapan semua jerung lain di luar sana, dan sememangnya belajar akan membantu anda melakukan ini. Berikut adalah senarai program lanjutan untuk menjadi profesional poker.

Baca juga: Bawa Permainan Berbeza ke Poker Dalam Talian

Program Lanjutan Langkah 1: Bersenam 

Walaupun poker bukanlah pertandingan Kejohanan Dunia NBL, ia memerlukan kesabaran. Apabila anda duduk di meja poker selama sekurang-kurangnya dua jam, sangat sukar untuk kekal fokus. Senaman yang kerap adalah penting untuk berjaya secara konsisten dalam poker. 

Program Lanjutan Langkah 2: Analisis Permainan

Semua pemain legenda di mana-mana jenis permainan biasanya menghabiskan berjam-jam melihat permainan mereka. Jika anda seorang profesional bola sepak atau kriket, anda mungkin menganalisis permainan lawan anda sebelum bermain menentang mereka. Anda mungkin telah membaca semua taktik penting dan mengetahui asasnya. Sekarang anda perlu menggunakan pengetahuan itu. Satu cara untuk melakukannya ialah dengan meneliti sejarah tangan anda dengan teliti. 

Program Lanjutan Langkah 3: Penilaian Kritikal 

Anda boleh mencari pemain poker pakar yang penilaiannya boleh anda hormati dan mendapatkan input mereka. Tolong jangan kira siapa yang mendakwa membuat dolar yang besar. Pantau pemain lawan anda dan lihat sendiri. Selepas bermain beberapa sesi, ia sepatutnya tidak sukar untuk memutuskan sambungan pemain sebenar yang menang daripada berpura-pura. Jika anda boleh menemui beberapa pemain ini untuk bercakap tentang tangan anda dengan anda, anda mempunyai kelebihan hebat berbanding lawan anda. Saya cadangkan anda jangan biarkan ego anda menghalang nasihat mereka. Beberapa pakar ini telah melakukan ini untuk masa yang lama dan anda telah mempelajari banyak petua dengan cara yang sukar yang kini anda mungkin berpeluang untuk belajar tanpa kos.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *