Apakah Tangan Sempurna?

Jika anda bermain poker, anda sepatutnya sudah biasa dengan “tangan sempurna” yang setiap pemain poker mahu pegang di tangan mereka. Menggenggam “tangan yang sempurna” pasti boleh membuat hari anda, jika anda memahami maksud istilah itu. Malangnya, tidak semua orang yang bermain poker memahami apa sebenarnya “tangan yang sempurna”. 

Mempunyai tangan yang sempurna tidak semestinya mempunyai tangan poker yang terbaik. Tangan yang sempurna ialah tangan yang agak kuat dan boleh terbukti menjadi pemenang masa yang besar jika tiada lawan yang merampas tangan yang sama kuat. Perkataan “kuat” adalah sangat relatif. Ia hanya boleh menjadi kuat selagi yang lain lemah. Oleh itu, jika dalam meja anda memegang apa yang anda fikirkan sebagai tangan yang kuat, ia hanya boleh menahan kekuatannya dengan fakta bahawa tiada orang lain di dalam meja memiliki tangan yang lebih kuat daripada tangan anda. 

Jika anda merasakan bahawa anda mempunyai tangan yang kuat, sentiasa ada kemungkinan anda akan melakukan sejumlah besar wang untuk melindunginya yang boleh mengisi periuk, yang mungkin anda (baca: MEI) akhirnya. Jika anda percaya bahawa ia sememangnya tangan yang kuat dan semua orang di meja juga mempunyai keyakinan bahawa mereka masing-masing boleh mengambil periuk, itu semua yang terbaik untuk anda. 

Berhati-hati walaupun. Mempunyai tangan yang kuat memerlukan kemahuan yang cukup untuk tidak condong. Percaya bahawa anda mempunyai tangan yang lebih kuat boleh menjadi salah satu faktor yang paling memudaratkan wang tunai anda dan kesan yang mengerikan pada psikologi anda sebagai pemain poker. Kadang-kadang, pemain yang mempunyai tangan yang lebih

kuat menjadi terlalu gugup mereka jubin. Ini boleh membawa anda ke bahagian bawah keadaan tangan yang sempurna. 

Pemain poker yang bermain dalam talian kehilangan lebih daripada jumlah yang sebenarnya mereka menang. Ia adalah fakta yang terbukti. Untuk menyatakan semula, pemain poker yang bermain dalam talian kehilangan lebih banyak kali daripada mereka menang. Untuk mengelakkan situasi ini, kadangkala lebih baik untuk menyerahkan pada tangan selepas kegagalan. Pada masa ini, kebanyakan tangan dilipat serta-merta terutamanya kad lubang sut rendah. Jika anda menyiarkan bidai, tidak kira besar atau kecil, anda harus sentiasa berada di barisan pertahanan kerana dalam permainan had, bidai lebih terdedah untuk mempengaruhi wang anda. 

Pemain poker berpengalaman jarang membuat komitmen. Matlamatnya adalah untuk memenangi sebahagian besar daripada tangan yang anda memutuskan untuk melakukan. Dalam melakukan, pastikan anda melakukannya dengan tangan yang kukuh atau hanya memilih untuk melakukan gertakan. Anda perlu positif dalam mengambil periuk. Jika anda ingin bermain selamat-cara paling selamat yang mungkin-maka, gertakan harus dihapuskan dari awal. 

Jika anda memegang tangan yang sempurna buat kali pertama, anda tidak kisah. Kali kedua ia berlaku, anda semakin jauh daripada lawan anda. Kemudian anda mula risau dan gugup. jangan. Kegugupan hanya boleh membawa anda sejauh ini dan ia boleh menimbulkan masalah. Menjadi bimbang tentang tangan sempurna seterusnya adalah tidak baik. Sebelum anda mengetahuinya, anda akan mengejar kerugian anda dan kemudian anda berada dalam kecondongan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *